Een zandopslag creëren met betonnen sleufsilowanden

Zandopslag is veelvoorkomend in de bouw- en constructie-industrie. Een van de meest gebruikte materialen in de bouwsector is namelijk zand. Deze grondstof wordt gebruikt voor verschillende toepassingen zoals betonproductie, asfaltmixen, bestratingen en veel meer. Om zand op de juiste manier op te slaan en de kwaliteit te behouden, is het gebruik van betonnen sleufsilo’s een verstandige keuze. In dit artikel lees je meer over de voordelen van zandopslag in betonnen sleufsilo’s.

Betonnen sleufsilo’s

Een sleufsilo wordt vaak gebruikt voor de opslag van bulkmaterialen zoals zand, grind, cement, etc. Een sleufsilo is een betonnen constructie die bestaat uit een bodem van asfalt of vloerplaten. De wanden worden gerealiseerd met keerwanden, welke afhankelijk van de opslagbehoefte verkrijgbaar zijn in verschillende maten.

De voordelen van zandopslag in een betonnen sleufsilo

Een betonnen sleufsilo biedt een duurzame opslagoplossing. Beton is van nature bestand tegen weersinvloeden en kan gedurende lange tijd een hoge belasting dragen. Dit maakt de opslagvakken ideaal voor het opslaan van grote hoeveelheden zand voor verschillende toepassingen zoals constructie, landbouw en landschapsarchitectuur. Enkele voordelen van het opslaan van zand in betonnen sleufsilo’s zijn:

1. Bescherming tegen weersomstandigheden

Betonnen sleufsilo’s bieden bescherming tegen de meest zware weersomstandigheden. Harde wind, regen en vorst zijn geen partij.

2. Minimalisatie van verontreiniging

Zand kan worden verontreinigd. Betonnen sleufsilo’s minimaliseren de kans op verontreiniging van het zand doordat ze zijn afgesloten en voorzien van een afvoersysteem om overtollig water te verwijderen.

3. Efficiënte opslag

Betonnen sleufsilo’s zijn ontworpen om zand op een efficiënte manier op te slaan. Door het gebruik van sleufsilo’s kan het zand gemakkelijk worden opgeslagen, zonder verzakking. Later kan het zand worden weggenomen wanneer dat nodig is.

4. Ruimtebesparend

Een ander voordeel van het gebruik van betonnen sleufsilo’s als zandopslag is dat ze een ruimtebesparende oplossing bieden. Een sleufsilo biedt de mogelijkheid om grote hoeveelheden zand op te slaan zonder dat er extra ruimte in de breedte nodig is.

Zandopslag realiseren

Graag helpen wij jou bij het realiseren van een duurzame zandopslag uit hoogwaardige vloerplaten en keerwanden. Neem vandaag vrijblijvend contact met ons op door het contact formulier in te vullen. Wij zullen zo snel mogelijk bij je terug komen met meer informatie, advies en een prijs indicatie van je aanvraag.

Direct een offerte aanvragen?