Sleufsilowanden

Wat is een sleufsilo? Een sleufsilo is een opbouw uit beton met een afdekking van plastic folie. De sleufsilowanden worden gemaakt van beton bij Van Dijk Beton. Dit is ons specialisme, dus zo kunnen we ten alle tijden de beste kwaliteit garanderen. Tevens bieden we bijpassende vloerplaten. In een sleufsilo worden producten zoals maïs en grassoorten ingekuild. Omdat de sleufsilo’s van beton gemaakt worden, kunnen aan beide kanten producten worden gestockeerd.

Wat is een sleufsilo?

Een sleufsilo is dus een opbouw uit beton met een afdekking van plastic folie. Een sleufsilo kan in diverse maten gemaakt worden. De standaardafmetingen hebben een hoogte tussen de 75 cm en 2,5 m. Wanneer de wanden hoger zijn dan 2 m is een vergunning vereist. Als de wanden lager zijn dan 2 m is dit niet het geval.

Nadat de sleufsilo gebouwd is worden de producten in de betonnen opbouw geplaatst. Met een trekker, verreiker of shovel worden de producten aangewalst. Vervolgens kunt u ervoor kiezen om banden of een laag grond op het plastic zeil te leggen ter versteviging. Wanneer er producten uit de opslag verwijderd moeten worden voor gebruik, dan kunt u dit doen met onder andere een kuilvoersnijder.

Daarom een sleufsilo

Bij Van Dijk Beton geven we niet alleen antwoorden op vragen als ‘wat is een sleufsilo’, maar adviseren we u ook graag op professionele wijze om tot de beste oplossing voor u te komen. Zo is het voordeel van het bouwen van een sleufsilo dat het product beter te verdichten is in vergelijking met een rijkuil, waardoor het product minder broeigevoelig is. U bespaart ruimte met een sleufsilo en u verbruikt minder afdekplastic. Ruimtebesparend en duurzaam dus. 

De afmetingen van uw sleufsilo worden berekend aan de hand van de voersnelheid en het gewicht droge stof per kubieke meter. Deze factoren worden beïnvloed door het drogestofgehalte, haksellengte, stapelhoogte, mate van aanrijden/-walsen en de afdekking. We adviseren u graag. Neem daarvoor vrijblijvend contact op.

Aantasting voorkomen

Kuilvoer moet op basis van de NEN-norm 8005 worden beschouwd als chemisch sterk agressief waarmee de toepassing in milieuklasse XA3 valt. Daarom produceert Van Dijk Beton sleufsilo’s die te koop zijn met hoogovencement, een lage watercementfactor en die voldoen aan aan milieuklasse XA3. Van Dijk Beton past als een van de weinigen altijd hoogovencement toe in zijn producten. Met deze eisen en voorwaarden draagt Van Dijk Beton al voor een groot deel bij aan de voorkoming van aantasting van het beton. U kunt daarnaast daaraan bijdragen door het product zo snel mogelijk in te kuilen. Verder adviseren we om het product volledig glad en vlak af te dekken om verrotting te voorkomen.

Voor een uitgekiend ontwerp

We maken uitgekiende ontwerpen voordat u een aankoop doet. We geven antwoord op al uw vragen als ‘wat is een sleufsilo’. De sleufsilo die wij maken vindt u nergens anders. We maken de sleufsilo elementen van hogesterktebeton met een betonsterkteklasse van C70/85. Vergelijk met andere aanbieders en u ondervindt dat Van Dijk Beton de hoogste betonkwaliteit levert.

Meer weten of wilt u graag advies van een van onze specialisten? Neem dan direct contact op. Bel naar 0184 671 600.

 
    Direct een offerte aanvragen?