Tijdelijke opslag maïs

De tijdelijke opslag van maïs moet juist gebeuren. Het gebruik van sleufsilowanden is daarbij essentieel. Deze betonnen wanden zorgen voor een hoop voordelen en komen ook nog eens erg van pas. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van een sleufsilo? Lees dan verder.

Tijdelijke opslag van maïs door middel van een sleufsilo

Overweegt u het gebruik van een sleufsilo voor de tijdelijke opslag van maïs? Wij helpen u graag verder. U heeft vele mogelijkheden met een sleufsilo. Aangezien deze uit losse elementen bestaat is het mogelijk om voor vrijwel elke gewenste ruimte een juiste sleufsilo beschikbaar te stellen. Daarnaast zijn er nog een hoop andere voordelen.

Waarom kiezen voor een sleufsilo?

Het kiezen van een sleufsilo voor de opslag van uw goederen heeft meerdere voordelen. We zetten ze voor u op een rij:

 • Het kuilvoer beter te verdichten vergeleken met een rijkuil. De maïs blijft hier ook minder broeigevoelig door.
 • U verbruikt minder afdekplastic waardoor u minder ruimte hoeft te gebruiken. –
 • Het inbrengen van gras met een shovel, verreiker of trekker.
 • Het is mogelijk om het gras zonder problemen aan te walsen, de sleufsilowanden zijn hier namelijk op berekend.

Soorten sleufsilo’s

Met Van Dijk Beton kunt u iedere gewenste vorm sleufsilo bouwen voor uw opslag. Als eerste stap bepalen we de afmetingen. De afmetingen van een sleufsilo zijn afhankelijk van de voersnelheid en worden bepaald aan de hand van het gewicht droge stof per kubieke meter. Deze wordt beïnvloed door verschillende factoren, waaronder: het drogestofgehalte, de haksellengte, de stapelhoogte, de mate van aanwalsen en de afdekking. Laat u hierover goed adviseren.

We hebben een aantal standaard sleufsilowanden, maar naast onderstaande sleusilo’s kunnen we uiteraard ook een ontwerp op maat maken voor uw toepassing.

 • L-wand
  Een L-wand is een enkelkerend sleufsilo-element aan de buitenzijde van de silo. De elementen zijn zelfstandig kerend: ze zijn vrijstaand en hebben geen grondwal nodig.
 • T-wand
  Een T-wand dient als tussenwand tussen twee vakken in een sleufsilo.
 • U-wand
  Een U-wand dient tevens als tussenwand in een sleufsilo. Echter, een U-wand dient voor 75% gevuld te worden met waterdoorlatend zand dat meewerkt in de constructie en als goot- en waterbuffer functioneert.

Direct beginnen met de tijdelijke opslag van uw maïs?

Wilt u meer weten over sleufsilo’s van Van Dijk Beton voor de tijdelijke opslag van uw maïs of heeft u vragen? Neem contact op. Wij helpen u graag verder.

 
  Direct een offerte aanvragen?