Stelconplaat 200×200 cm? Een goede keuze!

Stelconplaten, menig bedrijventerrein ligt er vol mee. In de meeste gevallen zult u deze platen zien in de maat 200×200 cm. Afhankelijk van het gebruik zijn verschillende diktes mogelijk, zodat u altijd voor de juiste verharding voor uw terrein kiest.

Waarom stelconplaten?

U wilt het terrein van uw bedrijf verharden, maar twijfelt nog over het juiste materiaal?
Bij het maken van uw keuze spelen verschillende zaken een rol. Zo is het belangrijk dat de verharding praktisch is, een nette uitstraling heeft en tegen een stoot kan.
Met name wanneer sprake is van een hoge belasting of wanneer u binnen het bedrijf met (chemische) vloeistoffen werkt, bieden onze stelconplaten de ideale oplossing.

stelconplaat 200x200

5 Verschillen tussen reguliere betonplaten en stelconplaten

Steeds meer bedrijven kiezen voor beton als duurzame én slijtvaste optie. Dan heeft u vervolgens een keuze tussen reguliere betonplaten of stelconplaten. We lichten een aantal verschillen voor u uit.

Formaat

Betonplaten zijn geschikt voor een tijdelijke of permanente bestrating en zijn te produceren in veel verschillende afmetingen. Daarentegen hebben stelconplaten een drietal standaard afmetingen: 200×200 cm, 100×200 cm en 100×150 cm.

Dikte

Voor betonplaten geldt dat deze meestal een dikte van 12, 14 of 16 cm hebben. Maten die we ook bij stelcon terugzien, echter zijn deze ook leverbaar in 20 cm.
Dikkere platen hebben vanzelfsprekend een hogere belastbaarheid.

Gewapend

Reguliere betonplaten bestaan uit massief beton. Deze zijn niet gewapend waardoor de belastbaarheid lager ligt. Stelcon kent verschilende gradaties van wapening:
Stelcon-N: vervaardigd uit constructief beton met transportwapening
Stelcon-S: constructief, gewapend beton
Stelcon-A: gewapend beton voor zeer hoge as- en puntlasten

Deklaag

Stelconplaten hebben, in tegenstelling tot reguliere betonplaten, een slijtvaste deklaag. Kiest u voor Stelcon-M platen, dan zijn deze zelfs vloeitstofdicht. Dit maakt Stelcon-M platen zeer geschikt voor bedrijven waar met (chemische) vloeistoffen wordt gewerkt. Zeker wanneer u kiest voor de grootste afmeting, 200×200 cm, zijn de kieren tussen de platen minimaal aanwezig.

Randafwerking

Reguliere betonplaten hebben geen randafwerking. Wel zijn deze vaak voorzien van afstandhouders. Afhankelijk van de toepassing kan het ongewenst zijn dat er kieren tussen de platen aanwezig zijn. Stelconplaten zijn afgewerkt met een stalen rand. Dit zorgt er voor dat de afmetingen ook altijd werkelijk 200×200 cm, 100x200cm of 100×150 cm zijn.
Zeker met een zware belasting, zorgt de stalen rand voor bescherming van de hoeken en maakt de plaat bestand tegen een hogere belasting.

Hulp nodig bij het type stelconplaten?

Van Dijk Beton helpt u graag bij het maken van de juiste keuze, zowel in formaat, type en dikte van de stelconplaten. Neem daarom gerust contact met ons op als u vragen heeft, we beantwoorden ze graag voor u. Liever direct een offerte aanvragen? Dit kunt u eenvoudig online regelen.

 
    Direct een offerte aanvragen?