Sleufsilowanden: kuilvoeropslag

Bekijkt u de mogelijkheden voor het realiseren van een sleufsilo met prefab sleufsilowanden? Van Dijk Beton levert alle elementen voor het maken van een sleufsilo die aan uw eisen voldoet. In dit artikel ontvang u gedetailleerde informatie over het product en proces. Neem vandaag contact met ons op om uw wensen te bespreken, wij gaan graag met u in gesprek over de verschillende mogelijkheden.

sleufsilowanden

Maatwerk en korte levertijden

Wij produceren sleufsilowanden op maat in de gewenste maten. Doordat we veelal uit voorraad kunnen leveren hanteren wij korte levertijden. Naast korte levertijden bent u bij Van Dijk Beton verzekerd van een scherpe prijs, hoge kwaliteit en persoonlijke service. Bij het kiezen van silowanden van beton is het van essentieel belang om de juiste afmetingen te bepalen voor een optimaal gebruik. Verschillende factoren spelen hierbij een rol, zoals de voersnelheid en het gewicht droge stof per m3. Om onaangename verrassingen te voorkomen en ervoor te zorgen dat uw silowanden perfect aansluiten bij uw behoeften, is het raadzaam om hierover vooraf deskundig advies in te winnen.

Voordelen sleufsilo

Sleufsilowanden van beton bieden diverse voordelen ten opzichte van een rijkuil. Een van deze voordelen is de verbeterde verdichting van het opgeslagen product. Dit resulteert in minder broeigevoeligheid en een langere houdbaarheid van het product. Bovendien leidt het gebruik van silowanden tot een beperkt verbruik van afdekplastic en een efficiënt gebruik van beschikbare ruimte. Daarnaast heeft u volledige vrijheid bij het inbrengen en aanwalsen van het product, waarbij u kunt kiezen voor een shovel, trekker of verreiker. De silowanden zijn ontworpen om bestand te zijn tegen de krachten die tijdens het aanwalsen optreden.

Verschillende soorten sleufsilowanden

Bij Van Dijk Beton bieden we een breed assortiment aan silowanden van beton, bestaande uit drie verschillende types met verschillende prijscategorieën: L-wanden, T-wanden en U-wanden. Elk type wand heeft zijn eigen specifieke toepassing en voordelen.

L-wanden: L-wanden worden aan de buitenzijde van de silo geplaatst. Ze zijn vrijstaand en vereisen geen grondwal. Dit type wand is ideaal voor het creëren van een stevige en stabiele buitenwand voor de silo.

T-wanden: Zoals de naam al aangeeft, hebben T-wanden de vorm van een omgekeerde hoofdletter T. Deze wanden worden gebruikt als tussenwand tussen twee vakken in een sleufsilo. Ze zorgen voor een duidelijke scheiding tussen verschillende opslagvakken en bieden extra ondersteuning en stabiliteit.

U-wanden: U-wanden dienen ook als tussenwand, maar moeten voor 75% gevuld worden met waterdoorlatend zand. Dit zand draagt bij aan de constructie van de wand en fungeert als een goot- en waterbuffer. U-wanden zijn uitermate geschikt voor situaties waar waterafvoer en buffering van belang zijn.

Indien u een ander type wand nodig heeft of een op maat gemaakte wand wilt, staan wij klaar om u te helpen. Aarzel niet om contact met ons op te nemen. We streven ernaar om de ideale oplossing te vinden die voldoet aan uw specifieke behoeften en wensen.

Onderhoud van uw sleufsilo

Bij Van Dijk Beton bieden we sleufsilowanden van beton aan tegen een scherpe prijs. Maar duur of scherp geprijsd, het blijft belangrijk om uw wanden goed te onderhouden en aantasting zoveel mogelijk te voorkomen.

Volgens de NEN-norm 8005 wordt kuilvoer, dat in een sleufsilo wordt opgeslagen, beschouwd als chemisch sterk agressief. Hierdoor valt de toepassing van silowanden in de milieuklasse XA3. Uit onderzoek en ervaring weten we dat hoogovencement het beste bestand is tegen maïszuren. Daarom gebruiken we dit type cement in al onze geproduceerde sleufsilo’s voor onze opdrachtgevers. Op deze manier zorgen we voor duurzame en robuuste wanden die bestand zijn tegen de uitdagende omstandigheden.

Wilt u meer weten over het onderwerp en heeft u behoefte aan vrijblijvend advies? Lees dan verder op onze website of neem direct contact met ons op. Ons team staat klaar om uw vragen te beantwoorden en u te voorzien van de nodige informatie.
    Direct een offerte aanvragen?