Sleufsilos zijn duurzaam en ruimtebesparend

Sleufsilos hebben als pluspunt dat het kuilvoer beter verdicht kan worden in vergelijking met een rijkuil. Doordat het beter verdicht kan worden, is de mais broeigevoelig. Daarnaast is een sleufsilo ruimtebesparend en verbruikt u minder afdekplastic. Het inbrengen van bijvoorbeeld gras kan gewoon met een shovel, trekker of verreiker. Aanwalsen kan zonder problemen. De sleufsilos zijn hier uiteraard op berekend.

Sleufsilos voldoen aan de hoogste eisen

Bij Van Dijk Beton hebben we alleen sleufsilos die voldoen aan de hoogste eisen. De sleufsilowanden worden gemaakt van hogesterktebeton met een betonsterkteklasse van C70/85. Door de hoge betonkwaliteit wordt een grotere dichtheid verkregen. Dit geeft beton een grotere duurzaamheid en maakt het bij uitstek geschikt voor toepassingen in een chemisch sterk agressieve omgeving (bijvoorbeeld kuilvoer). De bovenrand van de elementen heeft een ronding om schade aan afdekzeilen te voorkomen. Daarnaast staat de wand onder een hoek van 90 graden op de voetplaat. Er zit dus geen afschuining aan de binnenzijde waardoor de silo gemakkelijk leeggemaakt kan worden. Ideaal voor de kuilvoersnijder.

De vlakke voetplaat sluit aan op de bijbehorende bedrijfsvloerplaten. Hierdoor blijft het heel modulair uitbreidbaar, verplaatsbaar en duurzaam. Het aansluitdetail voor zowel de wand als de voet is voorzien van een speciale kitgroef, zodat het element eenvoudig rondom af te kitten is. De elementen zijn zelfkerend, dus er is geen grondwal erachter nodig. Daarnaast zijn de elementen eenvoudig te voorzien van aansluitingen op bijvoorbeeld schoon- en vuilwaterleidingen (regenwater, perssappen, e.d.). Sleufsilos van Van Dijk Beton voldoen aan de hoogste eisen van de Nederlandse agrariër.

Afmetingen en soorten

Sleufsilos zijn niet alleen duurzaam en multifunctioneel inzetbaar, want u kunt ook nog eens kiezen uit diverse soorten en afmetingen wanden. Bij Van Dijk Beton hebben we drie soorten sleufsilowanden: een L-wand, T-wand en U-wand. Een L-wand is een enkelkerend sleufsilo-element aan de buitenzijde van de silo. Ze zijn vrijstaand en hebben geen grondwal nodig. Een T-wand en een U-wand dienen als tussenwand tussen twee vakken in een sleufsilo. De U-wand dient voor 75% gevuld te worden met waterdoorlatend zand. Dit werkt mee in de constructie en functioneert als goot- en waterbuffer.

De afmetingen van een sleufsilo zijn afhankelijk van de voersnelheid en het gewicht van de droge stof per kubieke meter. Deze wordt beïnvloed door het drogestofgehalte, haksellengte, stapelhoogte, mate van aanrijden/-walsen en de afdekking.

Goed advies inwinnen

Door de NEN-norm 8005 wordt kuilvoer beschouwd als chemisch sterk agressief waarmee de toepassing in milieuklasse XA3 valt. Van Dijk Beton produceert de sleufsilos met hoogovencement en een lage watercementfactor. Uit specialistische ervaring en onderzoek blijkt dat beton dat is samengesteld met hoogovencement beter bestand is tegen maiszuren dan portlandcement. Van Dijk Beton past als een van de weinigen altijd hoogovencement toe. Laat je goed adviseren. 

Neem vrijblijvend contact met ons op om advies in te winnen. We helpen je graag verder naar de ideale oplossing. Bel naar 0184 671 600.

 
    Direct een offerte aanvragen?