Sleufsilo te koop: vrijblijvend advies van een specialist

Bij Van Dijk Beton hebben we uw sleufsilo te koop. Sleufsilo’s zijn multifunctioneel inzetbaar, besparen ruimte of uw erf of terrein en zijn duurzaam. U verbruikt namelijk minder afdekplastic. Daarnaast kunt u met een sleufsilo het product beter verdichten in vergelijking met een rijkuil. Daardoor wordt het product minder broeigevoelig. Uiteraard kan het inbrengen van het product gewoon met een shovel, trekker of verreiker. U kunt zonder problemen aanwalsen; de sleufsilo’s zijn hierop gebouwd.

Sleufsilo te koop

Een sleufsilo te koop hebben ze bij meerdere bedrijven, maar bij Van Dijk zijn hier tal van voordelen aan verbonden. Zo zijn bijvoorbeeld de afmetingen van uw sleufsilo afhankelijk van de voersnelheid en het gewicht droge stof per kubieke meter. Dit wordt beïnvloed door het drogestofgehalte, de haksellengte, stapelhoogte, mate van aanwalsen en de afdekking. Wij maken uitgekiende ontwerpen op maat. De sleufsilowand die wij voor u maken, vindt u dus nergens anders.

Eigenschappen en kenmerken

Onze sleufsilowanden worden gemaakt van hogesterktebeton met een betonsterkteklasse van C70/85. Vergelijk de betonkwaliteit van de sleufsilo die wij te koop hebben staan met die van andere producenten en u zult concluderen dat wij de hoogste kwaliteit leveren. Logischerwijs wordt door de hoge betonkwaliteit een grotere dichtheid verkregen. Dit geeft beton een hogere duurzaamheid en maakt het bijzonder geschikt voor toepassingen in een chemisch sterk agressieve omgeving.

De bovenrand van de elementen heeft een mooie ronding om schade aan afdekzeilen te voorkomen. De wand staat onder een haakse hoek van 90 graden op de voetplaat. Er is geen afschuining, dus de sleufsilo kan eenvoudig leeggemaakt worden en is ideaal voor de kuilvoersnijder. De vlakke voetplaat sluit aan op de bijbehorende bedrijfsvloerplaten. Hierdoor is het geheel modulair uit te breiden en te verplaatsen. De elementen zijn daarnaast zelfkerend. De sleufsilowanden van Van Dijk Beton voldoen aan de hoge eisen van de Nederlandse agrariër.

L-, T- en U-wanden

Een L-wand is een enkelkerend sleufsilo element. De elementen zijn zelfstandig keren. Ze zijn vrijstaand en hebben geen grondwal nodig. Een T-wand dient als tussenwand tussen twee vakken in een sleufsilo. Zo ook een U-wand. De U-wand dient echter voor 75% gevuld te worden met water-doorlatend zand wat meewerkt in de constructie en als goot- en waterbuffer functioneert.

Aantasting voorkomen

Een sleufsilo die te koop is aanschaffen is één ding. Onderhouden is twee. In het bijzonder moet daarbij gelet worden op het voorkomen van aantasting. Van Dijk Beton produceert sleufsilowanden met hoogovencement en een lage watercementfactor. Hoogovencement is beter bestand tegen zuren dan portlandcement, zo blijkt uit ervaring en onderzoek. Wij zijn een van de weinigen die altijd hoogovencement gebruiken voor de producten. Daarnaast speelt de watercementfactor een essentiële rol bij de mate van zuurbestendigheid. Vanzelfsprekend voldoet een sleufsilo van Van Dijk Beton aan milieuklasse XA3. Aantasting kan hiermee voor lange tijd uitgesteld worden.

U kunt zelf ook bijdragen aan de voorkoming van aantasting. Kuil het product zo snel mogelijk in, omdat bij langzaam inkuilen of na het toetreden van lucht de temperatuur in het product stijgt. Dit leidt tot meer azijnzuur en minder melkzuur. Daarnaast adviseren we u om uw product volledig glad en vlak af te dekken om verrotting te voorkomen.

Vrijblijvend advies van een specialist

Wil je een uitgekiend ontwerp en professioneel advies van een van onze specialist? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan of neem contact op.

 
    Direct een offerte aanvragen?