Een sleufsilo bouwen doet u met Van Dijk Beton. Het voordeel van een sleufsilo is dat het product beter te verdichten is in vergelijking met een rijkuil. Daardoor wordt de maïs minder broeigevoelig. Bovendien is het ruimtebeslag beperkt en verbruikt u daardoor minder afdekplastic. Het inbrengen van het product kan met zowel een shovel, trekker als verreiker. Aanwalsen kan zonder problemen – de wanden zijn hierop berekend.

Sleufsilo bouwen

Voordat we beginnen met een sleufsilo bouwen, bepalen we de afmetingen. De afmetingen van een sleufsilo zijn afhankelijk van de voersnelheid en worden bepaald aan de hand van het gewicht droge stof per kubieke meter. Deze wordt beïnvloed door het drogestofgehalte, de haksellengte, de stapelhoogte, de mate van aanwalsen en de afdekking. Laat u hierover goed adviseren. Bij Van Dijk Beton staat we uiteraard voor u klaar. Neem contact met ons op door te mailen, bellen of gebruik te maken van de chat.

Diverse typen wanden

Met Van Dijk Beton kunt u iedere gewenste vorm sleufsilo bouwen. We hebben een aantal standaard type sleufsilowanden, maar kunnen uiteraard ook een ontwerp op maat maken.

  • L-wand
  • T-wand
  • U-wand

Een L-wand is een enkelkerend sleufsilo-element aan de buitenzijde van de silo. De elementen zijn zelfstandig kerend: ze zijn vrijstaand en hebben geen grondwal nodig. Een T-wand dient als tussenwand tussen twee vakken in een sleufsilo. Een U-wand dient tevens als tussenwand in een sleufsilo. Echter, een U-wand dient voor 75% gevuld te worden met waterdoorlatend zand dat meewerkt in de constructie en als goot- en waterbuffer functioneert.

Onderhoud en aantasting voorkomen

Een sleufsilo bouwen is één, maar ook het onderhouden van uw sleufsilo is belangrijk. U kunt een aantal dingen doen om aantasting zoveel mogelijk te voorkomen om zolang mogelijk gebruik te kunnen blijven maken van uw sleufsilo. Kuil uw product bijvoorbeeld zo snel mogelijk in. Bij langzaam inkuilen (>1 dag) of na het toetreden van lucht in de kuil, stijgt de temperatuur. Dit leidt tot meer azijnzuur en minder melkzuur. Probeer dit altijd te voorkomen. 

Verder adviseren wij u om het product volledig glad en vlak af te dekken om verrotting te voorkomen. Voor de ondergrond tussen de wanden levert Van Dijk Beton bijbehorende vloerplaten in dezelfde kwaliteit als de wanden. Zo blijft u ook bij een extreem laag droogstofpercentage en/of een hoge melkzuurwaarde lang plezier houden van uw silowanden. U kunt het product uit de silo halen met een kuilvoersnijder, kuilvoerhapper of kraan.

Ik ben geïnteresseerd

Leuk dat u een sleufsilo wilt bouwen. U bent aan het juiste adres voor hoogwaardige betonproducten bij Van Dijk Beton. Neem vrijblijvend contact met ons op. U kunt ons natuurlijk ook direct bellen. We helpen u graag verder.

 
    Direct een offerte aanvragen?