Silowanden: Vrijblijvend advies van een specialist

Bij Van Dijk Beton bieden we hoogwaardige silowanden aan. Silowanden zijn multifunctioneel inzetbaar en bieden ruimtebesparing op uw erf of terrein en zijn duurzaam. Ze zijn essentieel voor een efficiënte opslag van gewassen en diervoeders. Met onze silowanden bespaart u niet alleen ruimte, maar vermindert u ook het gebruik van afdekplastic. Bovendien zorgen de wanden voor een betere verdichting van het opgeslagen product, waardoor het minder gevoelig is voor bederf. Lees verder om meer te weten te komen over de voordelen en eigenschappen van silowanden.

Eigenschappen en kenmerken van silowanden

Onze silowanden worden vervaardigd van hoogwaardig beton met een betonsterkteklasse van C70/85. Dit zorgt voor een hoge duurzaamheid en maakt ze bijzonder geschikt voor de agrarische sector. De bovenrand van de elementen heeft een mooie ronding om schade aan afdekzeilen te voorkomen. De wanden staan onder een haakse hoek van 90 graden op de voetplaat, waardoor ze eenvoudig leeggemaakt kunnen worden. De elementen zijn zelfkerend en kunnen modulair worden uitgebreid en verplaatst. Met onze silowanden voldoen we aan de hoge eisen van de Nederlandse agrariërs.

silowanden

Voordelen van silowanden

Ruimtebesparing: Silowanden bieden een efficiënte verticale opslag, waardoor u meer gewassen en diervoeders kunt opslaan op een beperkte oppervlakte.

Weersbestendigheid: Silowanden beschermen uw opgeslagen producten tegen weersinvloeden zoals regen, wind en extreme temperaturen.

Verbeterde opslagefficiëntie: Dankzij de gestructureerde vorm van silowanden kunt u uw voorraden beter beheren en verspilling minimaliseren.

Duurzaamheid: Onze silowanden zijn gemaakt van hoogwaardig beton en zijn bestand tegen slijtage en aantasting, waardoor ze lang meegaan en weinig onderhoud vereisen.

Toepassingen van silowanden

Silowanden zijn veelzijdig inzetbaar en kunnen worden gebruikt voor verschillende opslagdoeleinden, zoals:

Opslag van diervoeders: Silowanden zorgen voor een veilige en georganiseerde opslag van diervoeders, waardoor de kwaliteit behouden blijft en verspilling wordt voorkomen.

Opslag van meststoffen: Silowanden kunnen ook worden gebruikt voor de opslag van meststoffen, waardoor ze beschermd blijven en gemakkelijk toegankelijk zijn wanneer nodig.

Verschillende soorten silowanden

Naast de standaard silowanden bieden wij ook L-, T- en U-wanden aan. Een L-wand is een enkelkerend sleufsilo element dat zelfstandig kan keren. Deze vrijstaande wand heeft geen grondwal nodig. Een T-wand wordt gebruikt als tussenwand tussen twee vakken in een sleufsilo, terwijl een U-wand voor 75% gevuld dient te worden met water-doorlatend zand. De U-wand heeft een dubbelfunctie als goot- en waterbuffer.

Onderhoud en Aantasting Voorkomen

Bij Van Dijk Beton streven we ernaar om aantasting van uw silowanden te voorkomen. Daarom maken wij gebruik van hoogovencement en een lage watercementfactor. Hoogovencement is beter bestand tegen zuren dan portlandcement, wat zorgt voor een verhoogde duurzaamheid. Daarnaast voldoet onze sleufsilo aan milieuklasse XA3. Door het snel inkuilen van uw product en het zorgvuldig afdekken ervan kunt u ook zelf bijdragen aan het voorkomen van aantasting.

Vrijblijvend specialistisch advies

Wilt u een uitgekiend ontwerp en professioneel advies van een van onze specialisten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of vraag een offerte aan. Onze experts helpen u graag bij het vinden van de juiste silowanden voor uw agrarische bedrijf.

Direct een offerte aanvragen?