Silowanden beton

Silowanden van beton kopen? Dat doet u bij Van Dijk Beton. We hebben alle belangrijke informatie voor u op een rij gezet, zodat u in één oogopslag weet waar u rekening mee moet houden. Bovendien geven we ook antwoord op de vraag waarom u voor een silowand zou kiezen. Heeft u specifieke vragen of wilt u vrijblijvend advies op maat van een van onze specialisten? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op door te mailen of te bellen. We helpen u graag verder bij het vinden van de ideale oplossing.

Silowanden van beton

Silowanden van beton verschillen vaak van prijs per aanbieder. Bij Van Dijk Beton bent u standaard verzekerd van een scherpe prijs, hoge kwaliteit en snelle service. We maken de silowanden op maat in de gewenste maten. Levertijden zijn kort, omdat we veelal uit voorraad kunnen leveren. De afmetingen van de silowanden van beton zijn afhankelijk van de voersnelheid en worden bepaald aan de hand van het gewicht droge stof per m3. Deze wordt beïnvloed door het drogestofgehalte, de haksellengte, stapelhoogte, mate van aanrijden/-walsen en afdekking. Laat u hierover van tevoren goed adviseren om onaangename verrassingen te voorkomen.

Waarom? Daarom een sleufsilo!

Een van de voordelen van sleufsilowanden van beton is dat het product erin beter te verdichten is in vergelijking met een rijkuil. Hierdoor wordt het product minder broeigevoelig en gaat het langer mee. Bovendien beperkt u het verbruik van afdekplastic en nemen silowanden relatief weinig ruimte in beslag. Het inbrengen en aanwalsen kunt u doen met een shovel, trekker of verreiker. Daar bent u volledig vrij in. De silowanden zijn berekend op de krachten die bij het aanwalsen komen kijken.

Verschillende soorten wanden

Bij Van Dijk Beton leveren we drie verschillende soorten silowanden van beton tegen diverse prijzen. Zo hebben we L-wanden, T-wanden en U-wanden. Een L-wand wordt aan de buitenzijde van de silo ingezet. Ze zijn vrijstaand en hebben geen grondwal nodig. T-wanden hebben, zoals al doet vermoeden, de vorm van een omgekeerde hoofdletter T. Dit type wand dient als tussenwand tussen twee vakken in een sleufsilo. De U-wand dient tevens als tussenwand, maar dient voor 75% gevuld te worden met waterdoorlatend zand. Dit werkt mee in de constructie en functioneert als goot- en waterbuffer.

Heeft u een ander soort wand nodig of wilt u er eentje op maat laten maken? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen. We helpen u graag verder bij het vinden van de ideale oplossing.

Silowanden goed onderhouden

Silowanden van beton zijn erg scherp qua prijs bij Van Dijk Beton. Maar duur of scherp geprijsd: u moet uw wanden goed onderhouden en zoveel mogelijk aantasting proberen te voorkomen. Op basis van de NEN-norm 8005 wordt onder andere kuilvoer (wat u kunt opslaan in een sleufsilo) beschouwd als chemisch sterk agressief. Daarmee valt de toepassing in milieuklasse XA3. Uit onderzoek en ervaring weten we dat hoogovencement het beste bestand is tegen maïszuren. Dit gebruiken we dan ook uiteraard in alle sleufsilo’s die we produceren voor onze opdrachtgevers. Wilt u hier meer over weten of wilt u graag vrijblijvend advies? Lees dan hier verder of neem direct contact op.

Meer weten over de silowanden van beton van Van Dijk Beton? Neem dan direct contact met ons op door te mailen, bellen of chatten. We helpen u graag verder.

 
    Direct een offerte aanvragen?