Opslag veevoer

Bent u op zoek naar een manier van opslag voor uw veevoer? Kijk dan eens naar de mogelijkheden van een sleufsilo. Wij leveren betonnen keerwanden als ideale oplossing voor uw opslag. Wilt u meer weten over alle mogelijkheden? We vertellen u graag meer, lees verder.

Regel de opslag van uw veevoer

U heeft vast wel eens gehoord van de term sleufsilo. Zo ja, weet u dat dit een fijne manier is om de opslag van uw veevoer te verzorgen. Maar heeft u nog niet eerder van een sleufsilo gehoord, dan gaat er een wereld voor u open. Deze betonnen wanden zijn namelijk ideaal voor het opslaan van goederen. Daarnaast biedt het gebruik van een sleufsilo meerdere voordelen. We zetten ze graag op een rij voor u:

  • Het kuilvoer een stuk beter te verdichten vergeleken met een rijkuil.
  • Mais minder breukgevoelig is.
  • Het gebruik van een een sleufsilo ook duurzaam en ruimtebesparend. u verbruikt minder afdekplastic.
  • Tenslotte kunt u het gras zonder problemen aanwalsen, de sleufsilowanden zijn hier namelijk op berekend.
    En aangezien deze uit losse elementen bestaat, is het ook mogelijk om voor vrijwel elke gewenste ruimte een juiste sleufsilo beschikbaar te stellen.U heeft namelijk veel verschillende mogelijkheden met deze keerwanden.

Grootte van de sleufsilo

Als u wilt weten hoe groot de sleufsilo moet zijn, dan zijn er een aantal punten waar u op moet letten. De grootte is namelijk afhankelijk van de voersnelheid en wordt bepaald aan de hand van het gewicht droge stof per m3. Deze wordt beïnvloed door meerdere factoren, waaronder: de haksellengte, drogestofgehalte, de stapelhoogte, de mate van aanrijden/-walsen en de afdekking. Wilt u hier advies over? Neem gerust contact op.

Betonnen keerwanden voor veelzijdig gebruik

Naast een sleufsilo kunt u de betonnen wanden van Van Dijk Beton voor vele andere toepassingen gebruiken. U heeft een uitgebreid aanbod aan betonnen keerwanden. Wij kunnen ons voorstellen dat de keuze voor de juiste wanden voor uw opslag niet eenvoudig is gemaakt. Daarom vertellen we u wat meer over elke wand:

L wand:
Een L-Wand is een enkelkerend sleufsilo-element aan de buitenzijde van de silo. De elementen zijn zelfstandig kerend: ze zijn vrijstaand en hebben geen grondwal nodig.

T-wand:
Een T-Wand heeft de vorm van een omgekeerde hoofdletter T en dient als tussenwand tussen 2 vakken in een sleufsilo.

U-wand:
De U-wand heeft de vorm van de hoofdletter U en dient als een tussenwand in een sleufsilo. De U-wand dient voor 75% gevuld te worden met water-doorlatend zand wat meewerkt in de constructie en als goot- en waterbuffer functioneert.

Beginnen met de opslag van veevoer

De opslag van uw veevoer is in de juiste handen met behulp van Van Dijk Beton. Wij zijn gespecialiseerd in het maken- en leveren van betonnen wanden voor uw toepassing en helpen u graag verder met de juiste sleufsilowanden. Meer informatie? Lees verder.

 
    Direct een offerte aanvragen?