Opslag goederen

De opslag van uw goederen is in de juiste handen met behulp van Van Dijk Beton. Wij zijn gespecialiseerd in het maken- en leveren van betonnen wanden voor uw toepassing en helpen u graag verder met de juiste sleufsilowanden. Meer informatie? Lees verder.

De opslag van goederen door middel van betonnen wanden

Betonnen wanden zijn ideaal voor de opslag van goederen. U heeft namelijk veel verschillende mogelijkheden met deze keerwanden. Het voordeel van een sleufsilo is dat het kuilvoer in een sleufsilo beter te verdichten is vergeleken met een rijkuil, waardoor de mais minder broeigevoelig is. Het ruimtebeslag is beperkt en u verbruikt minder afdekplastic. En aangezien deze uit losse elementen bestaat, is het ook mogelijk om voor vrijwel elke gewenste ruimte een juiste sleufsilo beschikbaar te stellen.

sleufsilowanden

Soorten wanden

Van Dijk Beton heeft een uitgebreid aanbod aan betonnen keerwanden. Wij kunnen ons voorstellen dat de keuze voor de juiste wanden voor uw opslag niet eenvoudig is gemaakt. Daarom vertellen we u wat meer over elke wand:

 • L wand:
  Een L-Wand is een enkelkerend sleufsilo-element aan de buitenzijde van de silo. De elementen zijn zelfstandig kerend: ze zijn vrijstaand en hebben geen grondwal nodig.
 • T-wand:
  Een T-Wand heeft de vorm van een omgekeerde hoofdletter T en dient als tussenwand tussen 2 vakken in een sleufsilo.
 • U-wand:
  De U-wand heeft de vorm van de hoofdletter U en dient als een tussenwand in een sleufsilo. De U-wand dient voor 75% gevuld te worden met water-doorlatend zand wat meewerkt in de constructie en als goot- en waterbuffer functioneert.

Hoe groot moet de sleufsilo worden?

Het is van belang om naar een aantal punten te kijken wanneer u wilt weten hoe groot de sleufsilo moet zijn. De grootte is namelijk afhankelijk van de voersnelheid en wordt bepaald aan de hand van het gewicht droge stof per m3. Deze wordt beïnvloed door meerdere factoren, waaronder: de haksellengte, droogstofgehalte, de stapelhoogte, de mate van aanrijden/-walsen en de afdekking.

Direct beginnen met de opslag van uw goederen?

De sleufsilowanden van Van Dijk Beton onderscheiden zich door een hoge betonkwaliteit en onze ervaring op het gebied van het voorbereidende grondwerk dragen zorg voor een goede plaatsing en verwerking.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van betonnen keerwanden? Overweegt u het gebruik van een sleufsilo voor de opslag van uw goederen? Wij helpen u graag verder. Neem contact op.

 
  Direct een offerte aanvragen?