Opslag aardappelen

De opslag van uw aardappelen moet op de juiste manier gebeuren. Het gebruik van sleufsilowanden is daarbij essentieel. Deze betonnen wanden zorgen voor een hoop voordelen en zijn ook nog eens erg handig. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van een sleufsilo? Lees dan verder.

De opslag van aardappelen door middel van een sleufsilo

Overweegt u het gebruik van een sleufsilo voor de opslag van uw goederen? Wij helpen u graag verder. U heeft vele mogelijkheden met een sleufsilo. Aangezien deze uit losse elementen bestaat is het mogelijk om voor vrijwel elke gewenste ruimte een juiste sleufsilo beschikbaar te stellen. Daarnaast zijn er nog een hoop andere voordelen.

Waarom kiezen voor een sleufsilo?

Het kiezen van een sleufsilo voor de opslag van uw goederen heeft meerdere voordelen. Zo is het kuilvoer beter te verdichten vergeleken met een rijkuil. De maïs blijft hier ook minder broeigevoelig door. U verbruikt minder afdekplastic waardoor u minder ruimte hoeft te gebruiken. Daarnaast kan het inbrengen van gras met een shovel, verreiker of trekker. En het is mogelijk om het gras zonder problemen aan te walsen, de sleufsilowanden zijn hier namelijk op berekend.

Soorten sleufsilo’s

Met Van Dijk Beton kunt u iedere gewenste vorm sleufsilo bouwen. We hebben een aantal standaard type sleufsilowanden, maar kunnen uiteraard ook een ontwerp op maat maken.

 • L-wand
  Een L-wand is een enkelkerend sleufsilo-element aan de buitenzijde van de silo. De elementen zijn zelfstandig kerend: ze zijn vrijstaand en hebben geen grondwal nodig.
 • T-wand
  Een T-wand dient als tussenwand tussen twee vakken in een sleufsilo.
 • U-wand
  Een U-wand dient tevens als tussenwand in een sleufsilo. Echter, een U-wand dient voor 75% gevuld te worden met waterdoorlatend zand dat meewerkt in de constructie en als goot- en waterbuffer functioneert.

Beginnen met bouwen

Voordat we beginnen met het bouwen van een sleufsilo, bepalen we de afmetingen. De afmetingen van een sleufsilo zijn afhankelijk van de voersnelheid en worden bepaald aan de hand van het gewicht droge stof per kubieke meter. Deze wordt beïnvloed door het drogestofgehalte, de haksellengte, de stapelhoogte, de mate van aanwalsen en de afdekking. Laat u hierover goed adviseren.

De opslag van uw aardappelen direct geregeld d.m.v. sleufsilowanden?

Wilt u meer weten over sleufsilo’s van Van Dijk Beton voor de opslag van uw aardappelen? Neem contact op. Wij helpen u graag verder.

 
  Direct een offerte aanvragen?