Maisopslag in een sleufsilo: ontdek de voordelen

Zoekt u een betere oplossing voor maisopslag? Gebruik onze hoogwaardige sleufsilowanden en bedrijfsvloerplaten! Daarmee maakt u een maisopslag die veel verschillende voordelen biedt. De mais wordt beter bewaard en u kunt de sleufsilo gemakkelijk leeg maken. Bent u benieuwd naar alle andere voordelen? Lees dan verder en ontdek hoe wij u kunnen helpen om een hoogwaardige maisopslag te realiseren.

Maisopslag

Wat is belangrijk bij het inkuilen van mais?

Wanneer u mais gaat inkuilen is het belangrijk om met een aantal dingen rekening te houden. Zorg ervoor dat u de kuil zo snel mogelijk inkuilt. Wanneer u er langer dan 1 dag over doet stijgt de temperatuur. Dit gebeurt ook wanneer er lucht bij de kuil kan komen. Dit veroorzaakt een toename van azijnzuur en afname van melkzuur.

Dit wilt u natuurlijk voorkomen. Door de mais glad en vlak af te dekken voorkomt u ook dat het gaat rotten. Zo creëert u de juiste voorwaarden voor een uitstekende maiskuil. Ontdek hoe onze sleufsilowanden daar nog extra aan bij kunnen dragen.

Maisopslag tussen sleufsilowanden

Onze sleufsilowanden dragen bij aan het voorkomen van aantasting van uw maiskuil. De NEN-norm 8005 voor de samenstelling van beton geeft aan dat kuilvoer moet worden beschouwd als chemisch sterk agressief (milieuklasse XA3). Onze sleufsilo’s voldoen altijd aan de milieuklasse XA3. Uit ervaring blijkt dat beton wat bestaat uit hoogovencement beter bestand is tegen maiszuren dan beton van portlandcement.

Daarom produceren wij onze sleufsilowanden en bedrijfsvloerplaten als een van de weinigen altijd met hoogovencement en een lage watercementfactor. Dit zorgt voor een hoge zuurbestendigheid. De sleufsilo is prima bestand tegen een pH-waarde van 4. Dankzij onze maatregelen zal aantasting van de maiskuil voor lange tijd worden uitgesteld.

Onze sleufsilowanden

Onze hoogwaardige sleufsilowanden en bedrijfsvloerplaten voldoen aan hoge eisen. Wij zetten alle voordelen graag voor u op een rijtje:

  • Onze sleufsilo’s worden gemaakt van hogesterktebeton met een betonsterkte van C70/85. Bij Van Dijk Beton bent u zeker van een sleufsilo van de hoogste betonkwaliteit.
  • Dankzij de hoge dichtheid van ons beton is het erg geschikt voor toepassingen in een chemisch sterk agressieve omgeving.
  • De hoge dichtheid zorgt ook voor een grotere duurzaamheid.
  • De bovenrand van de sleufsilowanden heeft een mooie ronding die schade aan afdekzeilen voorkomt.
  • De silo kan makkelijk leeg gemaakt worden met bijvoorbeeld een kuilvoersnijder dankzij de haakse hoek van 90 graden op de voetplaat.
  • Het is altijd mogelijk om de sleufsilo uit te breiden of te verplaatsen.
  • De sleufsilo is rondom af te kitten.
  • Ook kunt u de elementen eenvoudig voorzien van aansluitingen voor schoon- en vuilwaterleidingen.
  • De sleufsilowanden zijn zelfkerend waardoor er geen grondwal achter geplaatst hoeft te worden.

Vraag uw offerte aan

Bent u overtuigd en kunt u niet wachten om onze sleufsilowanden te gebruiken als maisopslag? Wij staan graag voor u klaar. Van Dijk Beton hecht veel waarde aan de samenwerking met u als klant. Laat al uw wensen aan ons weten zodat wij ermee aan de slag kunnen gaan. Zodra u sleufsilowanden en/of bedrijfsvloerplaten besteld heeft worden ze vervoerd door onze eigen transporteur. Een ervaren en vakkundige chauffeur komt uw producten op locatie afleveren. Wij zorgen ervoor dat u snel aan de slag kunt met uw nieuwe maisopslag. Vraag direct een offerte aan of neem contact met ons op voor extra informatie.

Direct een offerte aanvragen?