L profiel beton

Betonnen L-profielen zijn onmisbare bouwmaterialen in de constructie- en landschapsarchitectuur. Ze bieden structurele steun en worden vaak gebruikt voor funderingen, keerwanden en als esthetische elementen. Maar wat kost een betonnen L-profiel? Wij vertellen u er graag alles over. Ontdek ons ruime aanbod l profielen of vraag een vrijblijvende offerte op en ontdek direct uw prijs.

Wat zijn betonnen L-Profielen?

Betonnen L-profielen zijn voorgevormde betonelementen met een L-vormige dwarsdoorsnede. Ze zijn robuust en duurzaam, waardoor ze ideaal zijn voor verschillende bouwprojecten. Deze profielen zijn verkrijgbaar in diverse maten en diktes, afhankelijk van de specifieke behoeften van uw project.

Veelvoorkomende toepassingen
Betonnen L-profielen worden gebruikt in tal van bouw- en landschapsprojecten. Ze dienen als keerwanden om grond tegen te houden, funderingen voor gebouwen, en zelfs als esthetische elementen in moderne architectuur.

Voordelen van betonnen L-profielen

 • Duurzaamheid
  Betonnen L-profielen zijn extreem duurzaam en gaan vele jaren mee zonder sterkte te verliezen. Dit maakt ze een uitstekende investering voor langdurige bouwprojecten.
 • Sterkte
  Dankzij hun stevige constructie bieden betonnen L-profielen de nodige structurele steun voor verschillende toepassingen, van kleine tuinen tot grote commerciële gebouwen.
 • Weerbestendigheid
  Beton is van nature bestand tegen de elementen, wat betekent dat betonnen L-profielen niet zullen roesten, rotten of verzwakken onder invloed van weersomstandigheden.

Prijsbepalende factoren

De prijs van betonnen L-profielen kan variëren afhankelijk van verschillende factoren:

 • Afmetingen
  Grotere en dikkere profielen zijn duurder vanwege de extra hoeveelheid beton die nodig is. Een veel voorkomende variant zijn de L-elementen van 150 cm.
 • Kwaliteit van het beton
  Hoogwaardige betonsoorten, zoals gewapend beton, hebben een hogere prijs. Dit type beton biedt extra sterkte en duurzaamheid, wat de investering waard kan zijn voor zware toepassingen.
 • Hoeveelheid
  Bij aankoop van grotere hoeveelheden kunnen vaak kortingen worden verkregen. Dit kan aanzienlijke besparingen opleveren voor grote projecten.
 • Leveringskosten
  De afstand en moeilijkheid van levering kunnen invloed hebben op de uiteindelijke prijs. Het is belangrijk om deze kosten in overweging te nemen bij het budgetteren van uw project.
 • Speciale behandelingen
  Extra behandelingen zoals waterdichting of speciale afwerkingen verhogen de kosten. Deze behandelingen kunnen echter de levensduur en functionaliteit van de betonnen L-profielen verbeteren.

L Elementen 150 cm hoog

Afmetingen en specificaties

Standaard afmetingen

Betonnen L-profielen zijn verkrijgbaar in verschillende standaardafmetingen, waardoor ze geschikt zijn voor diverse toepassingen. De meest voorkomende maat is 150 cm, maar andere maten zijn ook beschikbaar.

Dikte variaties

De dikte van betonnen L-profielen kan variëren, afhankelijk van de benodigde sterkte en duurzaamheid voor uw project. Dikkere profielen bieden meer steun maar komen met een hogere prijs.

Gewicht specificaties

Het gewicht van betonnen L-profielen varieert ook, afhankelijk van hun grootte en dikte. Dit is een belangrijke factor om rekening mee te houden bij de planning van transport en installatie.

Kwaliteit van het beton

Gewapend beton bevat stalen wapening, wat de sterkte en duurzaamheid verhoogt. Dit maakt het ideaal voor zware constructies en toepassingen die extra ondersteuning vereisen.

Andere hoogwaardige betonsoorten bieden extra voordelen zoals verhoogde weerstand tegen slijtage en betere duurzaamheid onder zware omstandigheden.

Toepassingen van betonnen L-profielen

 • Keerwanden
  Keerwanden zijn een van de meest voorkomende toepassingen van betonnen L-profielen. Ze helpen grond op zijn plaats te houden en niveauverschillen in landschappen te creëren.
 • Funderingen
  Betonnen L-profielen bieden een stevige basis voor gebouwen en andere constructies, waardoor ze essentieel zijn in de funderingsbouw.
 • Weg- en waterbouw
  In de weg- en waterbouw worden betonnen L-profielen gebruikt om wegen, bruggen en waterwerken te ondersteunen. Ze bieden de nodige structurele steun voor deze grootschalige projecten.
 • Esthetische toepassingen
  In moderne architectuur en tuindesign worden betonnen L-profielen gebruikt als decoratieve elementen. Ze voegen een strakke, moderne uitstraling toe aan elk ontwerp.

Van Dijk Beton staat voor u klaar

Betonnen L-profielen zijn veelzijdige en duurzame bouwmaterialen die in tal van toepassingen worden gebruikt. Of u nu een keerwand, fundering, of esthetisch element nodig heeft, betonnen L-profielen bieden de nodige sterkte en duurzaamheid. Voor een nauwkeurige prijsopgave en deskundig advies kunt u altijd terecht bij Van Dijk Beton. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Direct een offerte aanvragen?