Grondkering beton

De grond-, weg- en waterbouw vereisen betrouwbare en duurzame oplossingen voor het opvangen van hoogteverschillen en het beschermen tegen bodemerosie, aardverschuivingen en overstromingen. Een van deze oplossingen zijn betonnen grondkeringen, ook wel keerwanden genoemd. Van Dijk Beton produceert al decennia hoge kwaliteit grondkering beton elementen voor de GWW-sector. In dit artikel bespreken we hoe betonnen grondkeringen werken en wat hun functie is.

Neem voor meer informatie, advies en een vrijblijvende offerte contact met ons op via het contactformulier of bel direct naar 0184-671600.

Betonnen grondkeringen

Betonnen grondkeringen zijn muren die zijn ontworpen om hoogteverschillen in terreinen op te vangen of te creëren. Ze worden vaak gerealiseerd door middel van keerwanden, die de grond weerstaan en voorkomen dat deze wegzakt. Het doel is om een nieuw en veilig plateau te creëren op afwijkende hoogte.

Grondkeringen zijn beschikbaar in verschillende vormen en maten, waaronder de meest bekende L-vorm. De voet van de keerwand wordt ingegraven, waardoor het gewicht van het hoogteverschil opgevangen kan worden. Het is belangrijk om bij het realiseren van een grondkering altijd een expert te raadplegen.

grondkering beton

Functie van betonnen grondkeringen in de GWW

Betonnen grondkeringen worden in de grond-, weg- en waterbouw gerealiseerd om grond of aarde tegen te houden en te voorkomen dat deze gaat verschuiven. Hierdoor wordt het risico van bodemerosie en aardverschuivingen verminderd, met name in gebieden met steile hellingen of hoge waterstanden.

Betonnen keerwanden worden ook gebruikt om een stabiele fundering te creëren voor wegen, bruggen en andere infrastructuur. Door grond tegen te houden en erosie te voorkomen, biedt de grondkering van beton een stabiele en veilige ondergrond voor deze structuren. Bovendien zorgen ze voor bescherming tegen overstromingen en waterbeschadiging.

Voordelen van betonnen grondkeringen

Betonnen grondkeringen bieden verschillende voordelen ten opzichte van andere oplossingen zoals grondstabiliteit, duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. Ze zijn gemaakt van sterk en duurzaam materiaal, waardoor ze lang meegaan en weinig onderhoud vergen. Bovendien zijn ze makkelijk te installeren en passen ze bij elk terrein en iedere toepassing.

Neem contact met ons op

In de grond-, weg- en waterbouw zijn betonnen grondkeringen een uitstekende oplossing voor de bescherming tegen bodemerosie, aardverschuivingen en overstromingen. Een grondkering van beton is sterk, duurzaam, milieuvriendelijk en biedt een stabiele en veilige fundering voor infrastructuren. Vraag vandaag nog een vrijblijvende offerte aan en neem voor meer informatie over de mogelijkheden contact met ons op.

Direct een offerte aanvragen?