Betonnen grondkering

Met betonnen grondkeringen kunnen hoogteverschillen in terreinen worden opgevangen of gecreëerd. Vaak worden keerwanden ingezet om een grondkering te realiseren. Bij een grondkering wordt er gesproken over het weerstaand van grond waarbij wordt voorkomen dat de grond wegzakt. Het doel is om een nieuw en veilig plateau op afwijkende hoogte te maken.

Grondkerende wanden, ook wel bekend als keerwanden of keermuren komen voor in verschillende vormen en maten. De meest bekende keerwanden houden een L vorm aan (enkelkerende keerwanden). De voet wordt ingegraven waardoor het gewicht van het hoogteverschil kan worden opgevangen. Raadpleeg bij het realiseren van een grondkering altijd een expert.

Betonnen grondkering

Functie grondkeringen GWW

In de grond-, weg- en waterbouwsector (GWW) wordt een betonnen grondkering gerealiseerd om grond of aarde tegen te houden en te voorkomen dat deze gaat schuiven of verschuiven. Keerwanden worden vaak gebruikt om het risico van bodemerosie en aardverschuivingen te verminderen, met name in gebieden met steile hellingen of hoge waterstanden.

Betonnen keerwanden worden ook gebruikt om een stabiele fundering te creëren voor wegen, bruggen en andere infrastructuur. Door grond tegen te houden en erosie te voorkomen, helpen deze muren een stabiele basis voor de bouw te creëren, wat essentieel is voor de veiligheid en duurzaamheid van de infrastructuur.

Bovendien worden betonnen keerwanden vaak gebruikt bij projecten voor overstromings- en waterbeheer. Door grond tegen te houden en een barrière te vormen tegen de waterstroom, kunnen deze muren overstromingen helpen voorkomen en bescherming bieden tegen erosie door water.

In het algemeen is de functie van betonnen keerwanden in de grond-, weg- en waterbouwsector het bieden van een sterke en duurzame barrière die bescherming kan bieden tegen bodemerosie, aardverschuivingen en overstromingen, en tegelijkertijd een stabiele fundering voor de infrastructuur kan creëren.

Vrijblijvende offerte ontvangen

Van Dijk Beton produceert al decennia hoge kwaliteit prefab beton elementen voor verschillende sectoren waaronder de GWW. Onze beton producten beschikken over verschillende certificaten en kwaliteitsverklaringen. Bij de productie van deze beton elementen maken wij enkel gebruik van hoge kwaliteit beton mengsels die resulteren in beton elementen die vele decennia meegaan.

Wij ondersteunen u graag bij de aanvraag voor betonnen grondkeringen. Diverse catalogus keerwanden inclusief hoekelementen kunnen direct vanuit voorraad worden geleverd. In het geval van grote aantallen of maatwerk, zoals het aanbrengen van structuur, gaan wij snel aan de slag om de opdracht binnen een zo kort mogelijke tijd te realiseren. Ga vandaag in gesprek met een van onze beton experts en ontvang een vrijblijvende offerte voor uw toekomstige project – vul het contact formulier in of bel naar 0184-671600.

 
    Direct een offerte aanvragen?